Voorkom vorstschade aan waterleidingen

Immo, Nieuws

De Confederatie Bouw raadt aan om op tijd voorzorgsmaatregelen te treffen om zo de schade aan de waterleidingen te beperken.

De Confederatie Bouw raadt aan om op tijd voorzorgsmaatregelen te treffen om zo vorstschade aan de waterleidingen te beperken.

Elk jaar opnieuw worden talloze gezinnen geconfronteerd met vorstschade aan waterleidingen. De Confederatie Bouw geeft alvast enkele tips om deze schade te voorkomen. Eerst en vooral kan je waterleidingen, die zich buiten bevinden of in onverwarmde delen van de woning, beschermen tegen vorstschade door de leidingen af te sluiten van de watertoevoer en ze te laten leeglopen. Als het om vitale leidingen gaat, kan je deze ook voorzien van een verwarmingslint dat in de gespecialiseerde handelszaken terug te vinden is.

De schade die de vorst heeft aangericht is pas merkbaar wanneer het opnieuw begint te dooien en de omgevingstemperaturen boven het vriespunt komen. Het bevroren water komt vrij en indien er lekken zijn ontstaan in de leiding zal dit nu zichtbaar worden door het water dat gaat lekken. Op dat moment is het aangeraden contact op te nemen met een loodgieter. Een belangrijke tip: weet dat u wel even zal moeten wachten op de komst van de loodgieter, waarschijnlijk zijn er rond die periode van het jaar meer mensen met hetzelfde probleem. Het is dan ook onvermijdelijk dat u rekening zal moeten houden met een wachttijd. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels