Voormalig hoofdkantoor AB InBev wordt verbouwd tot studentenresidentie

Immo, Nieuws

Het voormalige internationale hoofdkantoor van bierbrouwer AB InBev aan de Vaartstraat in Leuven wordt een studentenresidentie met 255 kamers.

Leuvens burgemeester Louis Tobback en rector Mark Waer hebben de eerste steen gelegd voor de verbouwing van het voormalige internationale hoofdkantoor van bierbrouwer AB InBev aan de Vaartstraat in Leuven tot een studentenresidentie met 255 kamers. Het betreft een bouwproject van projectontwikkelaar ViRiX dat voor het begin van het academiejaar 2014-2015 zal klaar zijn.

De nieuwe studentenresidentie, dat î94 gedoopt werd, bestaat uit 255 studentenkamers verdeeld over 20 leefunits. Het project werd in nauwe samenwerking met de KU Leuven gerealiseerd en voldoet aan de kwaliteitsnormen van de universiteit.

In overleg met de KU Leuven worden 52 koten als ‘budgetkamers’ verhuurd aan een lagere huurprijs. Met een E-peil van 40 en een k-waarde van 20 is het bovendien een zeer energiezuinig gebouw dat haar energieverbruik grotendeels zelf duurzaam zal opwekken met zonnepanelen, zonneboiler en WKK (warmte-krachtkoppeling). Van het oorspronkelijke gebouw bleef overigens alleen het betonskelet behouden.

î94 is de eerste realisatie van een gigantisch project dat ViRiX de komende jaren zal bouwen op de voormalige industriële site van AB InBev langs de Vaartstraat, Sluisstraat en Vaartkom. Verspreid over diverse locaties – hoofdkantoor, bottelarij, brouwerij De Dijle, feestzaal en watertoren – zijn in dit gebied circa 500 nieuwe wooneenheden, 1.750 m2 kantoren en 547 parkeerplaatsen gepland, goed voor een totale investering van 140 miljoen euro.

De nieuwe studentenresidentie is een van de projecten die de stad en de KU Leuven plannen om tegen 2015-2016 3.500 bijkomende studentenkamers te realiseren, teneinde de sterke stijging van het aantal studenten in Leuven op te vangen. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels