Voorstel overgangsmaatregel premies zonnepanelen op tafel

Nieuws

De elektrosector heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse regering over een overgangsmaatregel voor de premies voor zonnepanelen.

De elektrosector heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse regering over een overgangsmaatregel voor de premies voor zonnepanelen.

Installaties die in 2009 grotendeels geïnstalleerd werden en een eerste keuring kregen, komen nog in aanmerking voor de huidige premie van 450 euro per groenestroomcertificaat.

Bijkomende voorwaarde is wel dat de installaties, die zonne-energie omzetten in elektriciteit, voor 1 maart 2010 volledig geïnstalleerd zijn en een tweede keuring kregen. Dat meldt Nelectra, de federatie van kmo’s en zelfstandigen in de Vlaamse elektrosector, maandag in een persbericht.

De Vlaamse premie per groenestroomcertificaat daalt van 450 tot 350 euro vanaf 1 januari. Een onvoorzien tekort aan materialen voor zonnepanelen dreigde heel wat installateurs in de problemen te brengen. De sector vreesde immers voor een golf van schadeclaims wegens het niet tijdig afwerken van zonnepanelen

De overgangsmaatregel laat toe “dat zowel de consument als de installateur niet afgestraft worden voor het materiaaltekort”, zo leest het persbericht. De maatregel moet wel nog goedgekeurd worden door de plenaire vergadering van het Vlaams parlement.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels