Voorstelling 10e editie Architectuurboek Vlaanderen in Venetië

Nieuws

Op de architectuurbiënnale van Venetië is de tiende editie van het architectuurboek Vlaanderen voorgesteld. Dit boek is een 'must-have' voor architecten en liefhebbers van architectuur.

Op de architectuurbiënnale van Venetië is de tiende editie van het Architectuurboek Vlaanderen voorgesteld. Dit is een boek met diepgaande essays over architectuur en fotoreportages van kwaliteitsvolle projecten. Dit boek is bestemd voor architecten en liefhebbers van architectuur. Dat schrijft Architectura.be.

De tiende editie van het Architectuurboek Vlaanderen, een tweejaarlijkse publicatie, is het eerste jaarboek sinds Christoph Grafe directeur is geworden van het Vlaams Architectuurinstituut. Er zijn bepaalde accentverschuivingen ten opzichte van eerdere edities. Eerst en vooral werd de naam van het boek aangepast: het is niet langer ‘Architectuurjaarboek’, maar wel ‘Architectuurboek’. Bovendien is er, naast de klassieke essays en fotoreportages, een verbreding van thematiek: vragen van architecten, verandering van steden, de inrichting van landschappen, stadsvernieuwing en nieuwe woonconcepten. Bovendien richt het Vlaams Architectuurinstituut zich met deze publicatie nu op een internationaal publiek, het Architectuurboek is ook verkrijgbaar in het Engels.

Naast de teksten speelt fotografie een nog belangrijkere rol dan vroeger. Het Architectuurboek start met een beeldessay over geselecteerde projecten. Na de foto’s volgen de essays over onder meer de revitalisering van de Vlaamse infrastructurele publieke ruimte, gemeenplaats, nieuwe woonconcepten en classicisme.

Het boek is verkrijgbaar via de website van het Vlaams Architectuurinstituut. Een leuke extra: bij het bestellen van het boek heb je de keuze tussen verschillende covers. Op die manier kan je die cover kiezen die het meest bij jouw ‘stijl’ aansluit. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels