Voorzie een poolhouse

Zwembad en wellness

Niets zo vervelend dan met natte voeten na een zwembeurt je huis in te moeten om een drankje te nemen, naar het toilet te gaan of simpelweg een douche te nemen. Installeer een poolhouse, dan is alles anders.

Niets zo vervelend dan met natte voeten na een zwembeurt je huis in te moeten om een drankje te nemen, naar het toilet te gaan of simpelweg een douche te nemen. Installeer een poolhouse, dan is alles anders.

Als je plannen hebt om een poolhouse te bouwen, moet je eerst nagaan bij de gemeente wat toegelaten is. Je hebt voor een poolhouse een bouwvergunning nodig. Die vergunning bepaalt hoe groot het bijgebouw mag zijn en waar het ingeplant mag worden.

Mogelijkheden

Het kleine gebouwtje naast het zwembad herbergt sowieso het technisch materiaal zoals verwarming- en filterinstallaties. Maar poolhouses kunnen ook uitgroeien van omkleedruimte tot echte logeerwoningen.

Meestal heeft het poolhouse een technische ruimte, een omkleedruimte, een douche en een toilet. Vaak is er ook nog een stockageruimte voor tuinmeubelen en zwembadaccessoires. Soms wordt er zelfs een sauna, jacuzzi of stoombad in verwerkt.

Je kan een deel van het poolhouse ook aanleggen als een overdekt terras om te barbecuen aan de rand van het zwembad. Sommige mensen willen er ook gasten in laten logeren. Alles is mogelijk.

Bouwstijl

Poolhouses bouwt men meestal in de stijl van het huis. Het moeten mooie huisjes zijn die netjes geïntegreerd zijn en een geheel vormen met de tuin. Zij mogen pronken maar het poolhouse mag de tuin niet domineren.

De grootte moet in verhouding zijn met het hoofdgebouw. Kleine huisjes kunnen heel sympathiek zijn maar alles hangt af van wat de functie van het poolhouse voor jou moet zijn.

Bouwmateriaal

Je kan poolhouses in steen laten bouwen bijpassend bij de bouwmaterialen van je huis, maar er wordt ook vaak met houten structuren gewerkt. Je mengt best geen verschillende architectuurstijlen door elkaar. Hou het steeds bij één stijl.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels