Voorzitter Open Vld over de toekomst van wonen in Vlaanderen

Voorzitter Open Vld over de toekomst van wonen in Vlaanderen

Immo, Nieuws

Door het vergroten van het aanbod wil Open Vld betaalbaar wonen mogelijk maken. Dat zegt De Croo in een interview met Metro.

In een interview met de krant Metro stelt voorzitter Alexander De Croo de lokale prioriteiten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van Open Vld voor. Naast staat veiligheid en onderwijs , is ook betaalbaar wonen een belangrijk punt voor de partij en wil zich sterk maken om betaalbare woning te creëren door het aanbod te vergroten.

“Betaalbaar wonen is de hoeksteen van een stabiele samenleving. Een eigen huis is een goede buffer tegen financiële problemen. Maar de aanschaf daarvan is voor veel twintigers of dertigers een hele uitdaging, zelfs als beide partners een job hebben”. Daar wil Open Vld op inspelen en wil inzetten op een groter aanbod. “Loods vergunningen en verkavelingsaanvragen sneller door de administratieve molen en zie dat er voldoende sociale woningen beschikbaar zijn”, zegt Alexander De Croo.

Geen huis als een tuinhuis

De ruimte in Vlaanderen wordt steeds beperkter, maar daarover zegt De Croo het volgende: “Er zijn nog zeer veel bouwgronden in Vlaanderen beschikbaar. Spreek die aan, zonder dat er al te veel open ruimte verloren gaat. Een fout als lintbebouwing mogen we niet opnieuw maken”. Voor De Croo is het niet noodzakelijk om kleiner te wonen, maar er moeten alternatieven gezocht worden zoals nieuwe bouwgronden en het vermijden van lintbebouwing. “Ik wil niet wonen zoals de Duitsers of Nederlanders. Vlamingen zijn blij met hun huis en tuin, wij willen dat graag zo behouden. Uiteraard zal er moeten geïnvesteerd worden in energiezuinige maatregelen, maar dat gaat perfect zonder kleiner te gaan wonen”, zegt De Croo. “Ik wil niet wonen in een tuinhuis”. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels