Vraag naar professionele bouwhulp stijgt na verlengd weekend

Vraag naar professionele bouwhulp stijgt na verlengd weekend

Immo, Nieuws

Uit een onderzoek op de website klusjobs.be blijkt dat de vraag naar professionele bouwhulp sterk stijgt na een verlengd weekend.

Renoveren en klussen gebeurt meestal in het weekend. Opmerkelijk is dat na zo’n klusweekend blijkbaar vaak tot de conclusie wordt gekomen dat de hulp van een vakman nodig is. Op klusjobs.be, een site waar consumenten en vakmensen met elkaar in contact kunnen komen, wordt na elk verlengd weekend gemiddeld 36 procent extra klussen online geplaatst.

Na de vakantiedag van 1 mei 2012 werden er 36 procent meer opdrachten geplaatst. Na Hemelvaartsdag 2011 was er zelfs een stijging van 50 procent te merken. De categorieën waar de grootste groei opgetekend werd op 2 mei zijn tuin en terras, loodgieter en sanitair, klusjesman, dakwerken en schilderen.

“We stellen vast dat na een lang weekend er gemiddeld 36 procent extra klusopdrachten op onze website geplaatst worden. Ook na Hemelvaartsdag verwachten we eenzelfde tendens,” zegt Rory Bertram, zaakvoerder van klusjobs.be. “In deze periode van het jaar gaat het vaak over klussen in de tuin, daar hebben we momenteel zo’n 1400 aanvragen voor lopen.”

Opportuniteit

Vakmensen kunnen profiteren van deze groei in het aanbod aan klussen. Zij kunnen zich op de website aanmelden om volgens zelfgekozen parameters het nieuwe aanbod op te volgen. Vervolgens kunnen ze dan beslissen om op opdrachten op maat te reageren. Op klusjobs.be staan er zo’n 9.500 opdrachten online en zijn er 2.000 vakmannen actief. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels