Vrouwelijke klussers kunnen terecht in ik-doe-het-zelf-wel-huis

Vrouwelijke klussers kunnen terecht in ik-doe-het-zelf-wel-huis

Nieuws

In het "ik doe het zelf wel-huis" kunnen vrouwelijke klussers voortaan terecht voor workshops, die hen handige tips geven om zelf aan de slag te gaan bij de renovatie van hun huis.

Handgereedschapsproducent Stanley heeft in de Hanswijkstraat in Mechelen een “ik doe het zelf wel – huis” geopend. Daar zal het bedrijf workshops organiseren om vrouwen te leren klussen.

Volgens Stanley willen dames alsmaar vaker zelf de handen uit de mouwen steken. Begin 2010 werd door Stanley in samenwerking met communicatiebureau NewWorld het platform www.ikdoehetzelfwel.be gelanceerd. Het reikt vrouwen handige tips aan om zelf aan de slag te gaan bij de renovatie van hun huis.

“We speelden in op de trend dat vrouwen alsmaar meer willen klussen. Vierenveertig procent van de aankopen in doe-het-zelfzaken gebeurt volgens een onderzoek van Vitaya door een vrouw”, zeggen de oprichters.

Even goede klussers

Een volgende stap was de organisatie van gratis workshops door professionals bij vrouwen thuis. Ook die zijn een schot in de roos. “We organiseren nu één workshop voor vijf à vijftien vrouwen per maand en dat is onvoldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. Vandaar de beslissing om het ‘ik doe het zelf wel – huis’ op te richten. In het oude herenhuis zullen er vaker en gemakkelijker workshops kunnen worden georganiseerd”, verklaart Wim Voss van NewWorld.

Vrouwen zijn volgens Annelies Willemse, brand manager van Stanley, overigens even goede klussers dan mannen. “Maar ze hebben meer drempelvrees. Vrouwen willen projecten pragmatischer aanpakken en willen op voorhand weten hoe ze het gaan aanpakken en met welke materialen. Terwijl mannen meer naar de afzonderlijke stukken kijken, zien ze ook meer naar het geheel.”

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels