Waar wil je parket plaatsen?

Waar wil je parket plaatsen?

Vloeren en plinten

Vandaag zie je parket niet alleen in droge ruimten zoals woonkamers en slaapkamers, maar ook in keukens en badkamers.

Parket hoort volgens de meeste mensen nog steeds thuis in de woonkamer, in het bureau of eventueel in de slaapkamer. Maar tegenwoordig kan je ook houten vloeren leggen in de ‘natte’ ruimtes zoals een keuken en badkamer.

Keuken

Keukens zijn vandaag echte leefruimtes. Er wordt gekookt en gegeten, kinderen maken er hun huiswerk, vaak tafelen we er met vrienden en familie om de gastvrouw/heer als kok van dienst de gelegenheid te geven om niet al te veel te missen van de gesprekken.

De keuken krijgt daardoor steeds meer een belangrijke en centrale plaats in de woning. Deze ruimte moet dus warm en sfeervol zijn. Een houten vloer is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Anderzijds wordt in een keuken veel gelopen en met water gewerkt, en dus is een stevige vloer nodig, die bestand is tegen vocht en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Het is dus belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen.

Hou er ook rekening mee dat parket meer onderhoud vraagt dan een stenen of andere vloer.

Badkamer

Laat je goed adviseren als je kiest voor een houten vloer in de badkamer. Parket vraagt in vochtige ruimtes een speciale afwerking om mooi te blijven. Daarvoor komen enkel de tropische houtsoorten in aanmerking.

De zwakke plek van parket in badkamers zijn de naden tussen de planken. Sommige vloeren zijn vooraf in de fabriek al verlijmd, maar er kan ook rubber tussen de planken gelegd worden. Een houten vloer leggen in een badkamer is alleszins vakmanschap. Begin er niet zelf aan.

Hou rekening met het onderhoud: ook dat kan je best vooraf bespreken met je parketspecialist.

Bij renovaties van badkamers op een houten draagstructuur is de keuze voor een houten afwerkingsvloer ideaal. Je houten draagvloer leeft (en dus: beweegt). Je vloerafwerking kan zonder probleem volgen, waar tegels gemakkelijker barsten.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels