Waarom de regel van drie rust brengt in je interieur

Interieur, niet importeren

Even getallen zorgen voor evenwicht, denken we. Maar het tegendeel is waar, want laat de 'regel van drie' nu net de perfecte partner zijn om je woning in te richten.

Het is op zich makkelijk te verklaren, want alles begint gewoon weer in ons hoofd. Volgens Roomed.nl kunnen onze hersenen vanaf drie dezelfde (soorten) items een patroon waarnemen, want bij twee vazen of twee fotokadertjes is er in onze bovenkamer nog geen sprake van herhaling. Zetten we echter vijf theelichtjes op de salontafel of hangen we drie losse kapstokhangers in de inkomhal, dan mogen we spreken van een ‘collectie’.

Wil je bijvoorbeeld de buffetkast wat opfleuren of heeft de muur in de slaapkamer een make-over nodig. Kies dan niet noodzakelijk voor drie identieke interieuraccessoires, maar varieer en experimenteer. Opteer voor vazen met verschillende vorm of andere kleuren, selecteer diverse fotolijstjes of kies drie originele salontafeltjes.

Daarnaast is het ook leuk om verschillende ‘collecties’ met elkaar te combineren, wanneer je door een juiste kleurkeuze toch een eenheid bekomt. Diverse fotolijstjes, stoelen of tapijten vormen één geheel als je ze selecteert in zwart-wit of pastel bijvoorbeeld. Nu we het toch over kleuren hebben: durf ook op je muren voor meerdere kleuren te gaan. Een ruimte met 1 accentmuur kan er al snel erg klassiek uitzien. Kies voor een tweede extra kleurtje en laat het terugkomen in de accessoires. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels