Wandelhulp op de trap

Nieuws

Uit studies blijkt dat mensen oud willen worden in hun eigen huis en daar moet de technologie aan tegemoet komen. ThyssenKrupp Encasa lanceert als eerste in België de innovatieve thuiszorgtechnologie 'StairWalker'.

Uit studies blijkt dat de Belg het liefst oud wordt in zijn eigen huis. Technologie die levenslang thuis wonen bevordert, is dan ook een must in een land waar de vergrijzing een realiteit is.

ThyssenKrupp Encasa, specialist in trap-, huis- en platformliften, lanceert nu als eerste in België de innovatie thuiszorgtechnologie StairWalker, waarvoor het in Nederland de gegeerde GIO Award (Goed Industrieel Design) heeft gekregen. Het betreft een lift die de gebruiker in de rug en onder de armen ondersteunt om veilig de trap op en af te lopen. De gebruiker kan zelf het looptempo aanpassen en desgewenst een pauzemoment inlassen.

De StairWalker wordt geleverd met een afstandsbediening om het apparaat te ‘roepen’, is voorzien van ledlampen voor een veilig gebruik ‘s nachts en laadt in geparkeerde positie de batterijen op zodat hij op elk moment paraat staat.

Meer informatie: www.tk-encasa.be

Peter Geens en Anne Mertens

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels