Wat u mag verwachten op Batibouw

Nieuws

Geert Maes, Algemeen Directeur van organisator FISA, stelde deze week de thema's, evenementen en toekomstige blikvangers van Batibouw 2012 voor. Het aftellen naar de 53ste editie kan beginnen.

Van donderdag 1 tot en met zondag 11 maart 2012 kan u meer dan 1.000 exposanten bezoeken in de hallen van Brussels Expo.

Thema’s
Drie centrale thema’s lopen als rode draad doorheen deze 53ste editie.

Het eerste thema is groene opportuniteiten. De vele energiebesparingen die dankzij duurzamer bouwen en renoveren worden gerealiseerd zijn uiteraard een zegen voor het milieu. Maar dat is niet alles: ambitieuze doelen op het gebied van duurzame bouw vormen ook een stimulans om te innoveren. Ze zetten aan om nieuwe technieken te ontwikkelen en om creatief met minder conventionele materialen om te springen. Dit heeft dan weer als gevolg dat er nieuwe ‘groene’ jobs worden gecreëerd, waarmee men attent op deze uitdagende omstandigheden inspeelt.

Het tweede thema is de keuken. Alles wat zich rond de wereld van het koken afspeelt is hip: kookboeken en televisieprogramma’s met bekende chefs kennen een immens succes. De keuken wordt voor de particulier een steeds belangrijkere ruimte. Meer en meer Belgen willen daarbij gebruik maken van professionele materialen.

Het derde thema is back to basics. Hiermee wordt gerefereerd aan de voortdurend stijgende vraag naar natuurlijke materialen – denk maar aan hout, natuursteen of kleiproducten – in zowel ruwbouw als afwerking. Minimalisme lijkt daarbij verleden tijd, de charme van ruwe en golvende vormen is in.

Evenementen

Op donderdag 1 maart wordt een seminarie verzorgd door Europees Commissaris voor Klimaat Connie Hedegaard. Zij zal onder meer toelichting geven bij Europa’s 20-20-20 beleidsvisie. Energie-efficiëntie en duurzaamheid blijven de komende jaren immers sleutelwoorden voor de bouwsector.

Het BouwForum van de Confederatie Bouw focust op het belang van innovatie en technologische ontwikkeling voor de bouw. Het Forum vindt eveneens plaats op 1 maart 2012 in Auditorium 2000.

In samenwerking met Batibouw organiseert Bouwunie voor de zesde keer de Bouwschoolaward. Deze award gaat naar de school die de meeste inspanningen levert om het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen in een positief daglicht te plaatsen. De uitreiking van de award vindt plaats op woensdag 7 maart 2012 in Auditorium 500.

De beurs is ook het decor van een aantal prestigieuze prijsuitreikingen zoals de Communication Awards (donderdag 1 maart), de ECO Award (vrijdag 2 maart) en de Belgian Building Awards (woensdag 7 maart). Deze laatste zijn onderverdeeld in de Architectuur Awards, de Innovation Award, de Design Award, de Keien van Bouwkroniek en de International Award.

Batibouw 2012: Professionele dagen: 1 maart – 2 maart 2012. Groot Publiek: 3 maart – 11 maart 2012.

Renske De Maesschalck

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels