Wat u niet mag missen op de Vlaamse Renovatiedag

Immo, Nieuws

Op zondag 20 mei organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. De ideale gelegenheid voor al wie verbouwplannen koestert om enkele renovaties te bezoeken.

Op iedere renovatie kan u rekenen op de warme ontvangst van de bouwheren en hun architect. Zij vertellen u hoe de renovatie is aangepakt, hoe de ideeën werden omgezet naar de praktijk, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking met de bouwpartners is verlopen.

De bezoeken zijn gratis, maar u moet op voorhand registreren. Er zijn ook enkele projecten waarvoor u een afspraak moet maken. Controleer dit goed en maak uw afspraak tijdig.

Renovatiegids

Er verschijnt dit jaar ook een Renovatiegids als catalogus voor de Vlaamse Renovatiedag. Alle woningen die aan die kijkdag zullen deelnemen, worden in detail in de gids voorgesteld, aangevuld met hun adres en de gegevens van de architect. Verder brengt de gids ook een dossier over de aandachtspunten bij de isolatie van muren en enkele mooie voorbeelden van gerenoveerde woningen in de stad en op het platteland. “Gebruik de Renovatiegids om de voorselectie te maken en schrijf u in op de website om makkelijk toegang te krijgen tot de woningen die u wil bezoeken”, aldus hoofdredacteur van Ik ga Bouwen Eric Cloes.

Infoavond

Ten slotte kan u nog meer te weten komen op de infoavond ‘Renoveren is informeren’. De infoavond doorloopt in chronologische volgorde het volledige verbouwproces, van aankoop tot oplevering van de woning. Verschillende experts doorlopen die fases samen met u en geven handige weetjes en tips voor een geslaagde renovatie.

U zal te weten komen waar u op moet letten bij de aankoop van een woning, hoe het nu juist met de woonbonus zit en of u best voor een variabele of vaste rentevoet kiest. Ook zij die niet precies weten wat de rol van een notaris is of welke architect ze moeten kiezen krijgen een antwoord op hun vragen. Actuele kwesties als energiezuinig renoveren en van welke premies u nog kan genieten komen eveneens aan bod.

Tips van hoofdredacteur Eric Cloes

“Op de Vlaamse Renovatiedag kan u op zoek gaan naar ideeën voor uw eigen project, de juiste architect vinden of gewoon meer ervaring en tips opdoen van mensen die al verbouwd hebben.”

“Probeer een aantal projecten uit dezelfde regio te selecteren zodat u niet te veel tijd verliest met heen en weer rijden. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar een architect: ga niet te ver want een architect uit de andere kant van het land kiezen heeft geen zin.” (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels