Wat valt er te zien op Open Wervendag?

Nieuws

Zondag organiseert de Confederatie Bouw voor de zesde maal de Open Wervendag. Werven worden opengesteld voor het publiek dat benieuwd is naar het reilen en zeilen binnen de bouwfirma. Maar voor wie is deze dag nu eigenlijk interessant en wat valt er precies te zien? Hoofdredacteur Eric Cloes legt uit.

Zondag organiseert de Confederatie Bouw voor de zesde maal de Open Wervendag. Werven worden opengesteld voor het publiek dat benieuwd is naar het reilen en zeilen binnen de bouwfirma. Maar voor wie is deze dag nu eigenlijk interessant en wat valt er precies te zien? Hoofdredacteur Eric Cloes legt uit.
Potentiële werkkrachten De Confederatie Bouw zorgt al jaren voor de representatie en opleiding van zo’n 15.000 bouwbedrijven. De Open Wervendag is dan ook in eerste plaats voor hen georganiseerd. Niet alleen krijgen bouwbedrijven hierdoor de kans hun kunnen te laten zien, het geeft hun permanente zoektocht naar nieuwe werkkrachten een extra duwtje in de rug. “Jaarlijks heeft de bouwsector zo’n 20.000 vacatures in te vullen”, vertelt Eric Cloes. “Verschillende mensen gaan immers met pensioen en er is altijd veel werk te voorhanden. De Open Wervendag is ideaal om potentiele werkkrachten te overtuigen van een job in de bouwsector. Geïnteresseerden kunnen zo kennismaken met het leven op een bouwwerf en eventueel hun CV afgeven.”

Toekomstige (ver)bouwers Ook voor toekomstige (ver)bouwers kan deze dag van belang zijn. “Op Open Wervendag zien ze met hun eigen ogen hoe het eraan toegaat op een bouwwerf; een ideale voorbereiding op hun eigen verbouwingen”, aldus Cloes. “Mensen worden er gewezen op de verschillende aandachtspunten en maatregelen die moeten getroffen worden, maar ook wat eventueel leven in een bouwwerf met zich meebrengt.” Verbouwers in spé kunnen op Open Wervendag eveneens contacten leggen met aannemers, die er eigenlijk hun levensecht portfolio tentoonstellen. Op geen enkele andere dag valt namelijk zo duidelijk te zien hoe een bepaald bouwbedrijf werkt; zijn ze netjes? Gestructureerd? Snel? Dat is niet enkel gouden informatie voor de toekomstige (ver)bouwers, het levert in het beste geval aannemers ook nieuwe opdrachten op.

Geïnteresseerden Natuurlijk kan u ook op Open Wervendag terecht als u geen job in de bouwsector ambieert of geen grote bouwplannen op stapel heeft staan. Sommige openbare werven zijn namelijk echt een bezoekje waard. Zo kan u de werven van het toekomstige Red Star Line Museum in Antwerpen gaan bezichtigen, evenals die van Muntpunt, wat binnenkort een hedendaagse belevenisbibliotheek en all-round informatiepunt aan het Muntplein in Brussel moet worden. Eric Cloes geeft per provincie alvast de meest indrukwekkende werven mee:
1. Antwerpen: Museum MHKA
2. Brugge: Nieuw politiecommissariaat.
3. Halle: Nieuw gebouw S op Don Bosco Campus
4. Hasselt: Clarenhof zorghotel in oud klooster
5. Gent: Station Gent Sint Pieters

(KS)

Meer informatie over Open Wervendag kan u op de website vinden.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels