Wat zijn de voordelen van investeren in recreatief vastgoed?

Nieuws

Het investeren in een vakantiewoning kan best interessant zijn. Zo haal je hier tal van (financiële) voordelen uit, maar bovenal beleef je ook plezier aan deze investering.

Het investeren in een vakantiewoning kan best interessant zijn. Zo haal je hier tal van (financiële) voordelen uit, maar bovenal beleef je ook plezier aan deze investering.

Sommige mensen worden verleid tot het kopen van een vakantiewoning in binnen- of buitenland. Dit bijvoorbeeld omdat je vakanties doorbrengt op dezelfde locatie en het dus interessant kan worden om door een eigen eigendom te hebben. Het aankopen van een vakantiewoning kan op verschillende manieren. Zo koop je bijvoorbeeld een appartement in het buitenland, dat tijdens de vakantieperiodes wordt verhuurd aan vakantiegangers gedurende enkele jaren, waarna het appartement volledig van jouw is.

Je kan natuurlijk ook een vakantiewoning kopen die steeds tot jouw beschikking staat, waar je dus niet maar enkele weken per jaar kan verblijven (zoals in formule eerder vermeld). De formule van een vakantiewoning kies je dus helemaal op maat. Maar naast de formule is een belangrijke vraag uiteraard: wat levert een vakantiewoning mij precies op?

Maar wat maakt het kopen van een vakantiewoning nu juist zo interessant? Eerst en vooral is een groot voordeel aan dit soort van belegging dat je er daadwerkelijk zelf ook plezier in kan beleven. Samen met je gezin kan je elk jaar de vakantie in dit vakantiehuis doorbrengen. Je voelt dat de mooie herinneringen zich zonder probleem zullen vormen en het is een waardevolle investering voor je vrije tijd.

Daarnaast zijn er ook financiële voordelen verbonden aan het kopen van een vakantiewoning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huurinkomsten als je beslist om de woning te verhuren gedurende het jaar. Daarbij kan het interessant zijn om dit te laten verhuren door een professioneel kantoor omdat zij ook zullen zorgen voor het onderhoud van de woning. Ook is het een investering die de inflatie zal volgen, bij verkoop kan je zowel terecht op de privé- als professionele markt en op lange termijn zal de waarde van de woning enkel maar stijgen. Bovendien hebt u een vaste plek om jaarlijks op vakantie te gaan en hoeft u niet meer investeren in hotels en tijdelijke overnachtingen. Maar bovenal: je investeert in vrije tijd, je gezin en vakantie. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels