‘We waren onder de indruk van de bijzonder creatieve droomplekontwerpen’

‘We waren onder de indruk van de bijzonder creatieve droomplekontwerpen’

Nieuws

Het eerste weekend van BATIBOUW zit er intussen alweer op. Ik verbaas er me er elk jaar opnieuw over hoe snel de tijd vliegt op de beurs. Toch wil ik even tijd nemen om stil te staan bij een bijzonder initiatief dat wij dit jaar samen met Cultuurnet Vlaanderen hebben genomen.

In het kader van Schatten van Vlieg, de zomeractie voor families van CultuurNet Vlaanderen, werden kinderen uitgedaagd om hun eigen droomplek te bedenken en uit te werken. Hieraan werd een ontwerpwedstrijd gekoppeld. Een jury koos vijf straffe droomplekken die door BULK architecten op kindermaat werden gebouwd. De winnende droomplekken staan nu tentoongesteld in het Adviespaleis op BATIBOUW.

Als jurylid van de wedstrijd was ik zeer onder de indruk van het groot aantal bijzonder creatieve ontwerpen die door kinderen werden ingezonden. De originaliteit spatte ervan af, en het was verfrissend en inspirerend om op die manier een inkijk te krijgen in de ideeën van kinderen rond architectuur en ruimte. Ik ben dan ook trots dat dankzij BATIBOUW een groot publiek de winnende plekjes kan bewonderen.

Geert Maes, General Manager Batibouw


www.batibouw.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels