Weldra telefoon, internet en tv via de waterleiding?

Weldra telefoon, internet en tv via de waterleiding?

Nieuws

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW), herdoopt in 'De Watergroep', heeft een proefproject lopen waarbij de telecomkabels (glasvezelkabels) het huis binnengaan via de waterleidingen. Op de persconferentie voor de voorstelling van de nieuwe naam en logo werd meteen ook dit proefproject voorgesteld aan het publiek.

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW), herdoopt in ‘De Watergroep’, heeft een proefproject lopen waarbij de telecomkabels (glasvezelkabels) het huis binnengaan via de waterleidingen. Op de persconferentie voor de voorstelling van de nieuwe naam en logo werd meteen ook dit proefproject voorgesteld aan het publiek.

Het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen heet vanaf nu ‘De Watergroep’, met als baseline “Water. Vandaag en morgen.”. Het bedrijf geeft zichzelf een nieuwe naam in het jaar dat het 100 jaar bestaat. Naast de nieuwe naam werd ook het nieuwe logo voorgesteld, symbool voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

“We doen vandaag de dag meer dan drinkwater leveren”, zegt Luc Asselman van De Watergroep. “We hebben ook een ruim aanbod op het gebied van gemeentelijk afvalwaterbeheer en we leveren industriewater op maat aan bedrijven. Daarom vonden we dat het tijd was voor een nieuwe naam en een nieuw merksymbool”, zegt Asselman.

Proefproject met telecomkabels

Het bedrijf heeft een proefproject lopen waarbij telecomkabels worden aangelegd in drinkwateraftakkingen. “In Duitsland is het systeem al met goed gevolg uitgetest. Voor Vlaanderen wordt het een primeur”, zegt directeur-generaal Boudewijn Van De Steen. (Belga, LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels