Welke rol spelen beveiligings- en bewakingsfirma’s?

Welke rol spelen beveiligings- en bewakingsfirma’s?

Inbraak- en brandbeveiliging, Nieuws

Volgens vakmensen uit de sector is het een goed idee om beveiligings- en bewakingsfirma's in te zetten. Die zorgen 7/7 dagen en 24/24 uur voor toezicht en reageren onmiddellijk efficiënt en adequaat als er iets misgaat.

Nochtans is het klassieke schema nog vaak het volgende: uw alarmsysteem verwittigt u (of bij uw afwezigheid een gemachtigde die kan ingrijpen) telefonisch van een inbraak. U bent soms lang onderweg om ter plaatse vast te stellen dat er effectief werd ingebroken óf dat het een vals alarm is!

Doet u een beroep op de diensten van een bewakingscentrale, dan hebt u heel wat meer mogelijkheden om te reageren en precieze informatie omtrent de inbraak te verzamelen. De centrale speelt immers niet alleen informatie door. De gegevens worden ook verwerkt, zodat er dadelijk kan worden opgetreden. In de eerste plaats wordt een bewakingscentrale nauwkeuriger over een incident geïnformeerd: aantal en locatie van de geactiveerde detectoren, eventuele ontvangst van beeldmateriaal,…

De centrale ontvangt alle informatie ook uit eerste hand. Daardoor kan er zo snel en efficiënt mogelijk worden ingegrepen, terwijl elk vals alarm wordt vermeden. Bovendien wordt u niet enkel van een inbraak op de hoogte gebracht. Indien nodig verwittigt de centrale ook een mobiele patrouille of de ordediensten. Belangrijk om weten: als particulier kunt u enkel de tussenkomst van de politie vragen als u ter plekke een misdaad hebt vastgesteld, met het risico dat u dan wel oog in oog met de indringers komt te staan!

Een bewakingscentrale kan op basis van precieze gegevens een ‘verificatiecode’ activeren die de politie rechtstreeks ter plaatse stuurt. Tot slot: beveiligings- en bewakingsfirma’s testen op geregelde tijdstippen ook de werking van uw alarminstallatie. Wist u trouwens dat de overheid een jaarlijkse belastingvermindering toestaat ten belope van 50 % van uw uitgaven voor de beveiliging van uw huis? Die aftrek bedraagt maximaal 730 euro voor het boekjaar 2013 (inkomsten 2012) en geldt zowel voor het alarmsysteem als voor de diensten van een bewakingscentrale.

Sylvie Reversez

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels