Welke soorten garagepoorten zijn er?

Welke soorten garagepoorten zijn er?

Ramen, deuren en poorten

Voor uw garagepoort hebt u de keuze tussen een traditionele kantelpoort een sectionaalpoort of een zijdelings openende schuifpoort.

Wat het soort garagepoort betreft, is er keuze tussen een traditionele kantelpoort, een sectionaalpoort of een zijdelings openende schuifpoort:

1. Een kantelpoortwordt met verticale spiraalveren in haar geheel naar boven gekanteld. Huidige toepassingen: ondergrondse garages, seriegarages, losstaande garageboxen…

2. Een sectionaalpoortbestaat uit een aantal horizontale panelen die scharnierend met elkaar verbonden zijn en verticaal in de looprails geleid worden. Huidige toepassingen: overwegend in privéwoningen.

In vergelijking met de kantelpoort, biedt de sectionaalpoort een aantal grote voordelen:

  • aangezien de poort in de gevel blijft, kan de wagen tot vlakbij de poort geparkeerd worden
  • de sectionaalpoort is uitgerust met torsieveren of trekveren: die zijn degelijker, veiliger en geluidsarmer dan de spiraalveren van de kantelpoort
  • grotere keuze op vlak van kleuren, uitzicht, motieven… ze kunnen ook gedeeltelijk of volledig beglaasd worden
  • sectionaalpoorten kunnen beter geïsoleerd worden, ze maken vaak ook minder lawaai dan de traditionele kantelpoorten

3. Eenzijdelings openende schuifpoort of zijdelings openende sectionaalpoort heeft als grote voordeel dat de toegangshoogte tot de garage volledig vrijkomt en dat de inbouwruimte ter hoogte van het linteel uitzonderlijk klein is. Verder is automatisch de functie van toegangsdeur tot de woning ingebouwd in het concept. De poort kan namelijk in functie van de gewenste toegangsbreedte geopend worden. Tevens kunnen ook deze poorten geautomatiseerd worden. Voor de afwerkingen kan verwezen worden naar de traditionele sectionaalpoorten, vermits de panelen waaruit deze poorten worden opgebouwd, identiek zijn.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels