Wellness in openlucht

Badkamer en wellness

Ingegraven, half ingegraven of verplaatsbaar: in een buitenspa kunt u zich onderdompelen en genieten met z'n tweetjes, in familiekring of onder vrienden.

Ingegraven, half ingegraven of verplaatsbaar: in een buitenspa kunt u zich onderdompelen en genieten met z’n tweetjes, in familiekring of onder vrienden.

Uiteraard moet u kiezen voor een kwalitatief product. Zo komt u al gauw terecht bij hoogwaardige materialen, geavanceerde technologie, verzorgde afwerking en krachtige filtersystemen die alle onzuiverheden uit het water weren.

Enkele aandachtspunten bij het maken van een juiste keuze:

– Bij het bepalen van de locatie houdt u maar beter rekening met de draagkracht van de ondergrond (betonnen vloerplaat of terras) en de technische voorzieningen (elektriciteitsaansluiting). In de mate van het mogelijke geeft u de voorkeur aan een beschut plekje uit de regen of de wind.

– Om de waterkwaliteit blijvend te garanderen, sluit u het bad het best af wanneer u er geen gebruik van maakt – sommige afdekkingen houden de geaccumuleerde warmte vast – en moet het water regelmatig behandeld worden.

– Om het hele jaar door te kunnen baden, moet de spa uitgerust zijn met een degelijk systeem voor de opwarming van het water. HotSpring® ontwikkelde Energy Smart voor een uiterst energiezuinige spa.

– Waant u zich liever niet in Hollywood? Kies dan voor een sober model in witte of grijze kleuren waarin het water een prachtige minerale uitstraling heeft. Aquamass beschikt over een gamma verplaatsbare spa’s met doordacht design, uitgevoerd in MicrobanTM (een antibacterieel materiaal).

– Om ongeacht het materiaal (doorgaans glad en glanzend acryl) in alle comfort te kunnen genieten, moet u letten op de ergonomie van de zitjes en hoofdsteunen en op de plaatsing van de hydrodynamische sproeiers waarlangs water en lucht het lichaam stimuleren. Langs talloze gaatjes komen duizenden luchtbellen vrij voor een optimaal massage-effect.

– Houdt u van luxe, kies dan voor een gesofisticeerde bekleding en/of afwerking. Teuco bekleedt zijn Hydrospa met natuurhout. Jacuzzi® heeft de nieuwe Santorini Pro uitgerust met een vereenvoudigd elektronisch systeem, een watervalletje, gekleurde ledspotjes en een audiosysteem met een MP3/MP4-speler in optie. Softub ontwierp een spa als een ‘meubel’ in marineblauw vinyl. Betaalbare luxe, dankzij het Hydromate® systeem dat de kostprijs van de elektrische bediening met zowat 10 euro per maand verlaagt.

Marie-Claire Regniers

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels