Wereldprimeur voor Eindhoven: eerste 3D-geprint huis komt eraan

Wereldprimeur voor Eindhoven: eerste 3D-geprint huis komt eraan

Actualiteit, Immo, Nieuws, Reportages

Eindhoven krijgt volgend jaar het eerste bewoonbare betonnen huis dat rechtstreeks uit een printer komt rollen. Dat maakten de vier betrokken bedrijven, de gemeente Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven bekend.

In totaal zullen vijf huizen uit de 3D-printer komen gerold. De partijen spreken van een wereldprimeur, vooral omdat de huizen bewoond zullen worden. Hierdoor moeten ze voldoen aan bouwvoorschriften en eisen van bewoners zoals comfort en betaalbaarheid.

De vijf printhuizen met opvallende ronde vormen worden in een apart groen park neergezet in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. Ze worden na elkaar gerealiseerd om te kunnen profiteren van innovatie en techniekverbetering. Het eerste huis is nog gelijkvloers. Het vijfde huis bestaat uit drie verdiepingen en zal op locatie gebouwd kunnen worden, is de ambitie.

‘Baanbrekende innovatie’

Volgens de betrokken partijen gaat het om een baanbrekende innovatie die voor opschudding kan zorgen in de (woning)bouwsector. Met een 3D-printer kunnen eenvoudig vormen worden gemaakt die met een traditionele bouwwijze erg arbeidsintensief zijn. Bouwen gaat sneller en is bovendien milieuvriendelijker, aldus de initiatiefnemers.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels