‘Wie houdt niet van hout?’

Nieuws

We proberen allemaal ons interieur warmer en aangenamer te maken, het charme en authenticiteit te doen uitstralen door de voorkeur te geven aan duurzame materialen. Het is dus niet verbazend dat hout de laatste jaren aan populariteit wint.

We proberen allemaal ons interieur warmer en aangenamer te maken, het charme en authenticiteit te doen uitstralen door de voorkeur te geven aan duurzame materialen. Het is dus niet verbazend dat hout de laatste jaren aan populariteit wint, zeker als materiaal voor bouwmeubels, vloeren en meubelen, zowel binnen als buiten. Daarom hebben we “de terugkeer van het hout” als thema voor deze 55e editie van Batibouw gekozen.

U moet maar eens rond u kijken. De kans is piepklein dat u geen hout vindt in uw huis. Hout is een natuurlijk product dat elk interieur een niet te evenaren charme geeft. Zo wordt het meer en meer gebruikt als werkblad in de keuken en kan het ook als snijplank op grote schaal dienen. Aan de andere kant, was het lange tijd not done een planken vloer in ruimtes als de keuken en de badkamer te leggen: help, laat ons vooral geen water met hout mengen! Maar tegenwoordig zijn vochtwerende houtbehandelingen legio. Hout is voortaan aanwezig in alle ruimtes van het huis.

Waar komt die trend vandaan?

De laatste jaren, heeft de Scandinavische invloed op de interieurtrends het gebruik van hout in de interieurs sterk uitgebreid. Denk maar aan de enorme houten tafels die je tegenwoordig in decoratiemagazines vindt. Niets is aangenamer dan genodigden op een lange, doorleefde tafel te ontvangen. Hout speelt ook een belangrijke rol in de vintage mode. Een groot aantal decoratieliefhebbers schuimen vlooienmarkten af om er een mooie tafel, een karakterkast of een stel onweerstaanbares stoelen te vinden. Die stukken, die meestal in hout vervaardigd zijn, werden soms beschadigd door de tand des tijds.

De houttrend in het interieur is echter niet beperkt tot de meubelen. Tegenwoordig bestaan slaschalen, serviezen, etuis voor iPhone of iPad, brillen, uurwerken en zelfs fietsen, allemaal ook in hout. Dat heeft alles te maken met de zoektocht naar authenticiteit die eigen is aan onze tijd. In vol digitaal tijdperk, houden we ons immers vast aan het concrete, het reële, het stevige en het hout past perfect in die trend.

Te ontdekken op BATIBOUW !

Geert Maes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels