Wijzigingen in 2014 op vlak van energiepremies

Energie, Immo

Nieuw in 2014 is dat premies voor plafonds niet meer gelden. Dat schrijft de Confederatie Bouw.

Nieuw in 2014 is dat premies voor plafonds niet meer gelden. Dat schrijft de Confederatie Bouw.

Voor bestaande woningen die op 1 januari 2006 op het distributienet zijn aangesloten, zal nog steeds een premie van 6 euro per vierkante meter gelden voor wie de spouwmuur laat vullen. Daarnaast is er ook een premie van 15 euro voor gevelisolatie.

Ook de premie van 12 euro per vierkante meter voor de vervanging van enkel glas door hoogrendementsglas en de premie van 15 euro per vierkante meter voor de vervanging van dubbel glas door hoogrendementsglas blijven bestaan. Maar wie het vervangen van raamwerk combineert met isolatie van de muren zal kunnen genieten van een combinatie van premies.

Voor wie in 2014 een bouwaanvraag heeft ingediend voor een nieuwe woning of een nieuw appartement, die krijgt enkel nog een premie als het E-peil 40 en lager is. Voor een nieuwe woning bedraagt de premie 1800 euro met een toeslag van 50 euro per punt minder dan 40. Voor een nieuw appartement krijg je 800 euro met een toeslag van 30 euro per punt minder.

Wie in 2014 een zonneboiler en/of warmtepomp plaatst, kan nog een extra premie krijgen voor een recente woning. De stedenbouwkundige vergunning moet wel voor 1 januari 2014 zijn aangevraagd. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels