Win 5 exemplaren van het boek Bouwstenen t.w.v. € 40

Win 5 exemplaren van het boek Bouwstenen t.w.v. € 40

Wedstrijden

Heb je een huis op het oog, sta je voor een renovatie of wil je je eigen woning beter begrijpen, dan heb je aan het boek ‘Bouwstenen’ een handig instrument om zowel bestaande als nieuwe woningen beter te doorgronden. Ik ga Bouwen mag 5 exemplaren van dit praktische handboek weggeven!

Deze wedstrijd is helaas afgelopen

“Iedereen woont erin, maar lang niet iedereen begrijpt waaruit hun huis is opgebouwd.” Zo start burgerlijk bouwkundig ingenieur Kathleen Verlée haar boek ‘Bouwstenen’. En gelijk heeft ze. Een woning is zo veel meer dan een paar bakstenen, wat ramen en een dak. Zeker de laatste jaren lijken de materialen en technische oplossingen zich te vermenigvuldigen. Net als de verschillende bouwpartners die bij de bouw of renovatie van een woning betrokken worden. Een goed begrip vraagt dus wel wat technische kennis.

Duidelijkheid scheppen

In haar boek ‘Bouwstenen’ doet Verlée een meer dan voortreffelijke poging om klaarte te scheppen in deze complexe wereld en enkele cruciale zaken helder en duidelijk te verwoorden. Zo neemt ze ons mee langs de meest gebruikte bouwmaterialen – baksteen, beton, hout, glas… – zoomt in op hun specifieke kenmerken en eigenschappen, en legt uit welk effect ze hebben op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van je woning. 

Als we het over die twee termen hebben, komen we bijna als vanzelf uit bij de isolatie van de woning. Ook daar wijdt Verlée een volledig hoofdstuk aan, met een overzicht van het aanbod, de eigenschappen van de verschillende materiaalsoorten én de plaatsing. Maar ze gaat ook dieper in op nieuwere fenomenen als warmtetransmissie en luchtdichtheid. Ze legt helder uit wat die zaken juist inhouden en waarom ze zo belangrijk zijn voor een gezonde woning. 

Goed geïnformeerd

‘Bouwstenen’ is overzichtelijk opgedeeld in veertien hoofdstukken, stuk voor stuk rijkelijk geïllustreerd. Dankzij de duidelijke taal, voorbeelden en tips richt het boek zich niet enkel tot de bouwprofessional, maar is het evenzeer toegankelijk voor wie goed geïnformeerd aan zijn of haar (ver)bouwproject wil starten of met een deskundiger oog zijn of haar toekomstige woning wil gaan bezoeken. 

Kortom, een boek op maat van de lezers van Ik ga Bouwen! Leuk nieuws: we mogen 5 exemplaren van dit praktische handboek weggeven!

Hoe kans maken op een exemplaar?

Zin om te lezen? Vul dan onderstaand formulier in, schrijf je in op onze nieuwsbrief en waag je kans! De wedstrijd loopt tot en met 20 december 2020. De 5 winnaars worden persoonlijk verwittigd per e-mail. Lees hier het wedstrijdreglement en ons privacybeleid. Succes!

De wedstrijd is helaas afgelopen

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels