Windenergie zorgt voor tien procent van elektriciteit

Energiebronnen, Nieuws

Windmolens leverden in december tot tien procent van het elektriciteitsverbruik in ons land, dat is een nieuw record. Dat blijkt uit een berekening van de Vlaamse WindEnergie Associatie.

Onder meer 13 en 15 december waren topdagen. “Windenergie stond op bepaalde momenten tijdens die windrijke dagen in voor een productie van 1000 megawatt, wat overeenkomt met tien procent van het electriciteitsverbruik dat gemiddeld op 10.000 megawatt neerkomt”, aldus Chris Derde van de Vlaamse WindEnergie Associatie. “Dankzij de windenergie hadden we in december voldoende elektriciteit om onze behoefte te dekken.

Hogere prijzen

Als er geen windenergie was, dan zouden de prijzen bovendien ook hoger geweest zijn.” Electrawinds bijvoorbeeld spreekt, op tien dagen voor het eind van de maand, over “één van de beste decembermaanden in jaren”. 2011 wordt een beter windjaar dan 2010 en komt in de buurt van 2009, al zal het topjaar 2008 wellicht niet gebroken worden.

Op 7 december werd in Frankrijk een productierecord gemeten van 4.453 MW op een geïnstalleerd vermogen van 6.576 MW. Windenergie zorgde daar toen voor zes procent van de Franse elektriciteitsproductie. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels