Winnaars Cosentino Design Challenge bekend

Winnaars Cosentino Design Challenge bekend

Nieuws

Cosentino Group, wereldleider in de productie en distributie van kwartsoppervlakken en natuursteen, maakte de laureaten bekend van de twee categorieën, Architectuur en Ontwerp, van de zesde editie van de Internationale Cosentino Design Challenge 2012.

Wereldwijd hebben studenten met meer dan 200 projecten deelgenomen. Met een totaal van 6.000 euro in prijzen is elke categorie bekroond met drie individuele prijzen van 1.000 euro per stuk. De winnende projecten zijn te zien op de Cosentino Design Challenge website.

De Cosentino Design Challenge 2012 jury bestond uit; Mw. Isabel Plaza van de Madrid School E.S.D.I Arte4, Dhr. Raul Fraga van de Madrid Architecture School ETSAM, Dhr. Jorge Roa van Seville Architecture School ETSAS, Dhr. Francisco González van de Almeria Art School, Dhr. Michele Capuani van het Istituto Europeo di Design en Dhr. Martinus Lamers van de Design Academy Eindhoven, de Spaanse architect Ramón Esteve en de Cosentino Group Marketing directeur Santiago Alfonso.

Het doel van de Cosentino Design Challenge is om studenten te steunen in het onderzoeken van verschillende concepten gerelateerd aan ruimte, materiaal en bouwsystemen. Alle projecten hebben een ecologische duurzame aanpak door het gebruik van materialen van Silestone of Eco by Cosentino.

Architectuur

De winnaars van de Cosentino Design Challenge Architectuur, hadden de opdracht om de lobby van een hotel te ontwerpen met grootformaat Silestone® en/of Eco by Cosentino® platen, ieder bekroond met 1.000 euro:

• De Cosentino Design Challenge Architectuur prijs voor creativiteit is gegaan naar Zou Wei en Ana Sibille van de Leipzig architectuurschool Hochschule für Technik Wirtschaft und Kultur voor hun ontwerp Changing Movement.

• De Cosentino Design Challenge Architectuur prijs voor ruimteonderzoek is gegaan naar Marta Corchado Rodríguez van de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid voor haar ontwerp Cueva de Cristal.

• De Cosentino Design Challenge Architectuur prijs voor materiaalgebruik is gegaan naar Patricia Gómez van de Escuela Superior Diseño e Interiorismo Arte 4 voor haar ontwerp Urban Sensation Feeling Alive.

Design

De winnaars van de Cosentino Design Challenge Design, hadden de opdracht om een geïntegreerde doucheplaat voor een badkamer te ontwerpen, met gebruik van Silestone® en/of Eco by Cosentino®, ieder bekroond met 1.000 euro:

• De Cosentino Design Challenge Design prijs voor creativiteit is gegaan naar Teresa Morales Mateos-Aparicio van de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, voor haar ontwerp Twist ‘n’ Shower.

• De Cosentino Design Challenge Design prijs voor ruimte is gegaan naar Carlos Álvarez van de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid voor zijn ontwerp Ducha Oblicua.

• De Cosentino Design Challenge Design prijs voor materiaalgebruik is gegaan naar Jose Luis Cantabrana García van de Escuela Superior Diseño e Interiorismo Arte 4 voor zijn ontwerp Sitis.

Erkenningen

Cosentino Design Challenge Architectuur erkenningen:

• Architectuur erkenning voor creativiteit is gegaan naar Jessica Quevedo from the Leipzig architecture school HTWK Leipzig voor haar ontwerp Ecolobby.
• Architectuur erkenning voor ruimteonderzoek is gegaan naar Lucia Moreno Suazo van de ESDI Arte 4 voor haar ontwerp Silextone.
• Architectuur erkenning voor materiaalgebruik is gegaan naar Conrado Onsés Marín de la Bárcena van de ETSAM voor zijn ontwerp Estantino.

Cosentino Design Challenge Design erkenningen:

• Design erkenning voor creativiteit is gegaan naar Gema Parreño Piqueras van de ETSAM voor haar ontwerp Ducharte.
• Design erkenning voor ruimte-onderzoek is gegaan naar Antonio Viciana Mera van de Almeria Art School voor zijn ontwerp Bloque.
• Design erkenning voor materiaalgebruik is gegaan naar Ivan Ripamonti van het Istituto Europeo di Design Milano, voor zijn ontwerp Modular Ring.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels