Winnaars prestigieuze zolderwedstrijd bekend

Nieuws

Onze grote wedstrijd 'Win de renovatie van uw zolder ter waarde van 60 000 euro' kende veel bijval: meer dan 450 dossiers kwamen toe op onze redactie. En we vonden een waardige winnaar...

De grote wedstrijd ‘Win de renovatie van uw zolder ter waarde van 60 000 euro’ die eind 2009 door Ik ga Bouwen werd georganiseerd, kende veel bijval: binnen de vooropgestelde termijn werden meer dan 450 dossiers bij onze redactie ingediend. En we vonden een waardige winnaar…

Na een lange en intensieve dag maakte de jury een keuze, of toch bijna. Er werden drie dossiers weerhouden. Ter plaatse zou de relevantie en de technische haalbaarheid van de projecten worden gecontroleerd. Na een bezoek aan de drie geselecteerde projecten en een gesprek met de respectievelijke eigenaars, duidde de jury uiteindelijk unaniem een winnaar aan.

Dorith Govaerts en Ben Mouling uit Antwerpen zijn de gelukkigen. Uit naam van al onze partners van deze wedstrijd willen wij hen hartelijke feliciteren!

“Tijdens een uitzending van Koppen op Eén, enkele weken gelden, werd Antwerpen-Noord afgeschilderd als ‘een plek waar niemand nog graag boodschappen doet en woont’. De reportage schetste een erg negatief beeld van de wijk waarin we vorige zomer een huis hebben gekocht. We hebben er eens goed om gelachen en ons daarna nog meer ingezet om onze omgeving ervan te overtuigen hoe leuk wonen het wel is in het noorden van Antwerpen…”.

Met deze woorden begon de brief die Dorith naar ons schreef. Naast de eigenlijke inrichting van de zolder pleitten Dorith en Ben voor een geëngageerd project – het pand huisvest buitenlandse muzikanten die in België op doorreis zijn – en een opwaardering van hun wijk.

De betrokkenheid van het jonge stel en hun passie voor muziek en concerten is zó groot dat er van de beelden op de foto’s van de zolder die ze eind december hebben gemaakt om bij hun dossier te steken, tijdens ons bezoek begin februari niets meer te herkennen was.

De eigenaars waren immers zelf al gestart met de sloopwerken om meer ruimte vrij te maken. “Of we nu zouden winnen of niet, we hadden er zoveel zin in dat we de handen uit de mouwen wilden steken,” vertelt Ben. Zijn enthousiasme sprak ook uit het dossier.

In de komende maanden houden wij u op de hoogte van de vorderingen op de werf. Op het einde van dit jaar brengen we tevens een reportage over de afwerkte zolder die als studio voor rondtrekkende muzikanten zal ingericht worden.

We willen onze partners danken voor hun vlotte medewerking, hun openheid van geest en de aangename samenwerking: de firma Durabrik voor de coördinatie en de sleutel-op-de-deur-realisatie van het project, Levis voor de muur- en plafondverven, het bedrijf Monier voor de dakpannen, de firma Quick-Step voor de parketvloer, Unilin Systems voor de dakisolatie in sandwichpanelen en Velux voor de dakvensters.

Eric Cloes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels