Bekijk de galerij

Wonen in een oude officierswoning

Renovatie open

Het Schietveld, een militair domein in Brasschaat bij Antwerpen, is nog deels door militairen in gebruik.

Het Schietveld, een militair domein in Brasschaat bij Antwerpen, is nog deels door militairen in gebruik. Maar in de wijk Maria-ter-Heide, waar vroeger de officieren huisden, wonen nu burgers. Jef en Dorotee wonen met hun kindjes in één van die statige huizen. De rust in het groen, kort bij de stad, vormt zonder twijfel één van de grootste troeven van deze wijk.

De oudste officierswoningen in de voormalige militaire wijk dateren uit de jaren 20. Het zijn die woningen, in totaal een vijftiental, die in 2007 en 2008 door een promotor op de privémarkt te koop werden aangeboden. Met succes, want in een mum van tijd waren alle woningen verkocht. De woningen uit de jaren 50 en 70 daarentegen worden nog steeds door militairen bewoond.

Jef en Dorotee vielen meteen voor een van de oude officierswoningen. “De rust van het park en het vele groen spraken ons aan. Ook de atypische tuin die de hele woning omgeeft, leek ons fantastisch, alsook de centrale ligging, in de buurt van winkels en sociale voorzieningen.”

Voor een jong gezin met kinderen is dit de ideale plek om te wonen. “Veilig ook, want auto’s rijden hier zo goed als niet, alleen die bewoners van de wijk. Aanvankelijk hadden we wat bedenkingen bij het feit dat het geen alleenstaande woning was. Maar precies omwille van het vele groen en de rustige ligging bleek een driegevelwoning geen nadeel.”

Dirk De Mesmaeker

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels