Woning wordt met eigen geld én met lening gefinancierd

Woning wordt met eigen geld én met lening gefinancierd

Nieuws

Uit resultaten van een enquête uitgevoerd door Ik ga Bouwen blijkt dat 50 procent zijn woning deels financiert met eigen geld en deels met een hypothecaire lening.

De enquête werd uitgevoerd binnen de doelgroep van (potentiële) bouwers en verbouwers met een dergelijk hoog aantal respondenten dat resultaten en bewerkingen statistisch relevant zijn.

Meer dan de helft van de bouwers financiert zijn woning deels met eigen geld en deels met behulp van een hypothecaire lening. Een vijfde gebruikt deels eigen geld, deels geld van de familie en deels een hypothecaire lening.

In totaal krijgt 25 procent van de bevraagden steun van familie. Slechts 14 procent betaalt zijn woning volledig met eigen geld.

Droomhuis

De meeste bouwers (69 procent) menen een realistische versie van hun droomhuis te kunnen bouwen aangezien het budget beperkt is. Toch is er ook een vierde die menen dat budget een echte hinderpaal is bij hun bouwproject en zich daarom tevreden moeten stellen met een bescheiden versie van hun droomhuis. Vooral bij jongeren (jonger dan 30 jaar) is budget en hinderpaal.

Slechts 3 procent van de bevraagden kan hun droomhuis ten volle realiseren zonder te moeten omkijken naar het budget. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels