Woonbeurs Cocoon mikt op 90.000 bezoekers

Nieuws

Op de komende woonbeurs 'Cocoon' zal dit jaar alles draaien rond de cultuur van slowlife. De 22ste editie die 230 exposanten uit België, Nederland en Frankrijk verwacht, zal lopen van 17 tot 25 november in Brussels Expo.

De organisatoren van de grootste woonbeurs van het land, hopen opnieuw 90.000 bezoekers te verwelkomen, zo werd tijdens een persconferentie in Brussel aangekondigd. Op Cocoon wordt bekeken hoe de slowtrend leeft in onze maatschappij op het vlak van food, maar ook van design en lifestyle in de brede zin van het woord.

De zes trendzones ‘Living Well’, ‘Shopping’, Living Today’, ‘Technics’, ‘Home Classics’ en ‘Inspiration & Advice’ zullen nieuwe concepten tonen die inspelen op het thema. Het visitekaartje van de slowfilosofie op Cocoon wordt de Glass Box Living. Met behulp van lichtsimulaties boven het plafond worden de ochtend- en avondzon nagebootst in deze box die zowel een leef- en slaapgedeelte telt. Designexpert Nicolas Block denkt dat het concept zal aanslaan bij het publiek.

“De gemene deler is eenvoudig: de tijd nemen. Om iets te maken, te beleven of te zien. Wie slow gaat, ziet het leven door een andere bril en hecht waarde aan de kleinere zakens des levens.” (belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels