Woonproject in Gent introduceert tripletwoonvorm in België

Woonproject in Gent introduceert tripletwoonvorm in België

Immo, Nieuws

Het woonproject 'Light Falls' in Gent brengt water, natuur en nieuwe woonvormen samen. Er wordt een combinatie gemaakt van stad en platteland, maar er wordt ook gezocht naar nieuwe manieren van bouwen: de tripletstructuur.

Wat het project net zo uniek maakt is het gebruik van tripletstructuren. Dit is een flexibele en efficiënte vorm van wonen. In één gebouw kan je drie ‘lofts’ terugvinden, die je kan veranderen van functie en die kunnen opgedeeld worden in kleinere units. Dit dynamische aspect is er belangrijk bij de tripletwoonvorm. Je kan dus met verschillende mensen, bijvoorbeeld van eenzelfde familie, samenwonen in dit huis, maar toch ook privacy hebben.

Deze vorm van wonen kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor gepensioneerde ouders die inwonen bij hun kinderen en/of kleinkinderen. Maar ook jonge gezinnen kunnen voordelen halen uit dit soort woningen of gezinnen met volwassen kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van de financiële voordelen van thuis wonen in combinatie met de zelfstandigheid en privacy van alleen wonen. Ook nieuw samengestelde gezinnen kunnen voordeel halen uit de tripletwoningen omdat het de overgang tussen de verschillende gezinslevens eenvoudiger maakt.

Tripletwoningen hebben niet enkel voordelen voor de gezinsleden, zo kan je samenwonen met een hoge vorm van privacy, maar zijn er ook tal van financiële voordelen aan verbonden. Zo heb je lagere verwarmingskosten en het voordeel om verschillende objecten met elkaar te delen.

Meer informatie kan je terugvinden op www.lightfalls.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels