Zo laat je de garagepoort esthetisch verdwijnen in de gevel

Zo laat je de garagepoort esthetisch verdwijnen in de gevel

Hekken en poorten

De garagepoort is jarenlang een esthetische doorn in het oog geweest. Vandaag hoeft dat niet meer en kan u ze zelfs tot de eyecatcher van uw woning omtoveren. De oplossing daarvoor is de integratie van de sectionale poort in de gevelbekleding. Strak, modern, functioneel en bovendien een Belgisch exportproduct.

Gat in de markt

Door de garagepoort onzichtbaar te integreren in de gevelbekleding, ze net laten opvallen. Dat principe vormt het fundament achter de CRE-8-IVE lijn van L-Door.

Communicatieverantwoordelijke Wim Kryn legt uit: “Het idee ontstond op vraag van architecten die op zoek waren naar een meer esthetisch alternatief voor sectionale poorten en nergens hun gading vonden. Niet alleen in de Belgische markt, maar ook daarbuiten. We gingen daarom aan tafel zitten met gerenommeerde fabrikanten van gevelbekleding om een oplossing te vinden.”

“Vandaag kunnen we de bouwheer keuze bieden uit lamellen van Renson, Alinel, Trespa, Rockpanel, VM Zinc, Eternit en Outdoor Wood Concepts voor een afwerking in de materialen die hij wenst en met een kwaliteitsvolle isolatie. Een Belgisch product om fier op te zijn want heel wat buitenlandse markten hebben hier dus nog geen oplossing voor. Export is dan ook de volgende stap.”

Nieuwbouw en renovatie

“Hoewel we meer aanvragen krijgen om in nieuwbouwprojecten de garagepoort de integreren in de gevelbekleding, liggen er zeker ook heel wat mogelijkheden voor renovatie”, vertelt Kryn. “De enige voorwaarde voor ons om aan de slag te kunnen met de uitwerking van het concept is dat duidelijk is waar de gevel exact zal komen. Niet alleen op het plan maar op de werf zelf. Het gaat immers om millimeterwerk om een mooi, strak geheel te creëren.”

Maar hoe zit het de kostprijs van zo een concept? “Je mag rekenen dat het verschil met de klassieke sectionale poort ongeveer driemaal de kostprijs betaalt. Daar krijg je dan wel een kwalitatieve gevelbekleding voor in plaats. Naarmate de vraag uit de markt toeneemt, zullen er ook steeds meer materialen en mogelijkheden om te personaliseren bijkomen”, blikt Kryn vooruit.

Valérie Couplez

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels