Zonnepanelen terugverdienen duurt 5 jaar langer

Zonnepanelen terugverdienen duurt 5 jaar langer

Nieuws

Het duurt nu 12 jaar om de investering van zonnepanelen terug te verdienen. Dat is 5 jaar meer dan voor het wegvallen van de fiscale aftrek van energiebesparende maatregelen. Een zonneboiler terugverdienen duurt nu 30 jaar.

Door het wegvallen van de belastingaftrek voor energiebesparende investeringen duurt het voortaan dubbel zo lang om de vervanging van een stookketel of hoogrendementsglas terug te verdienen. Voor zonnepanelen komt er vijf jaar bij. Het duurt nu bijna 12 jaar vooraleer de investering in zonnepanelen wordt terugverdiend. Dat berekende Netto, het personalfinancemagazine van De Tijd.

Dakisolatie

De regering Di Rupo schrapte bijna alle belastingaftrekposten voor energiebesparende maatregelen. Alleen dakisolatie bleef buiten schot, al verminderde de aftrek van 40 naar 30 procent. De bouwsector vreest door de maatregelen 1 miljard euro aan inkomsten te verliezen.

Zonneboilers

De tijd om de groene investeringen terug te verdienen stijgt wegens het wegvallen van de belastingaftrek het meest voor zonneboilers. Terwijl een gezin die investering vroeger in 18 jaar had gerecupereerd, duurt dat nu tot meer dan 30 jaar. (Belga/EE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels