Zonnepanelensector ziet toekomst rooskleurig in

Nieuws

De orderboekjes van de zonnepaneleninstallateurs blijven gevuld, ondanks de vermindering van de steunmaatregelen vanaf volgend jaar.

De orderboekjes van de zonnepaneleninstallateurs blijven gevuld, ondanks de vermindering van de steunmaatregelen vanaf volgend jaar. Dat zegt BelPV, de federatie van PV-bedrijven.

Vanaf januari gaan de groenestroomcertificaten in Vlaanderen omlaag van 450 naar 350 euro per 1.000 kwH. Dat leidde tot een stormloop op zonnepanelen in 2009, om nog te kunnen genieten van de hogere prijs voor de certificaten. Maar de sector ziet ook 2010 rooskleurig tegemoet. De PV-bedrijven verwachten de helft van de omzet te halen van dit jaar.

Zonnepanelen blijven interessant, aldus de sector. Er is een verlaging van de steunmaatregelen in 2010 met 15 procent, maar de prijs van zonnepanelen zal in 2010 20 procent lager liggen dan dit jaar. Die prijsdaling is een gevolg van de schaalvergroting in de sector en was ingecalculeerd bij de beslissing om de prijs van de groenestroomcertificaten te verminderen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels