Zuinige warmtepomp

Zuinige warmtepomp

Actualiteit

De DucoBox Eco is een hybride systeem. Wanneer de warmtevraag te hoog is, doet het systeem een beroep op de centrale verwarming.

Heel wat fabrikanten zetten in op gecontroleerde mechanische ventilatie (GMV). Zo ook het Belgische bedrijf Duco. Zij ontwikkelden een “ventilatiewarmtepomp”: de DucoBox Eco. Het principe is eenvoudig: het systeem haalt warmte uit de afgevoerde ventilatielucht – ongeveer 20°C – en uit de buitenlucht. De DucoBox Eco herbruikt deze energie om de woning te verwarmen en warm tapwater aan te maken. Vooral de 2-zonesturing springt hierbij in het oog. De woning wordt verdeeld in twee zones: een dagzone (woonkamer, keuken, …) en een nachtzone (slaapkamers, badkamer, …). Een klep stuurt beide zones afzonderlijk aan om het energieverbruik te beperken.

De DucoBox Eco is een hybride systeem. Wanneer de warmtevraag te hoog is, doet het systeem een beroep op de centrale verwarming. De warmtepomp is hieraan gekoppeld. De elektrische weerstanden leveren wat extra energie indien nodig. Dat is vooral interessant als je zelf elektriciteit produceert met zonnepanelen. Kijk op Batibouw alvast hoe het systeem werkt. Duco brengt de innovatie later dit jaar op de markt.

www.duco.eu

Richtprijs: 4.340 euro incl. btw.

Paleis 12 – Stand 501

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels